2024. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Mádl Ferenc átadta Bozóki András kultuszminiszter megbízólevelét

2005. február 15.
Mádl Ferenc köztársasági elnök kedden átadta a tárcavezetői megbízólevelet Bozóki Andrásnak, a nemzeti kulturális örökség miniszterének. Az okmány átadásán részt vett Gyurcsány Ferenc kormányfő is.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Bozóki András és Mádl Ferenc államfő
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Bozóki András és Mádl Ferenc államfő

A hivatalos kinevezési okmányt az államfő a miniszterelnök előterjesztésére, a parlament hétfői döntését követően adta át a Sándor-palotában Bozóki Andrásnak, aki családtagjai jelenlétében vette át a dokumentumot.

A miniszter a nemzeti kultúra gondozására kapott mandátumot, arra a feladatra, amelynek minősége nem mérhető olyan gazdasági fogalmakkal, mint például a versenyképesség, a hatékonyság, az árfolyam, vagy akár a nemzeti össztermék - mondta Mádl Ferenc, hozzátéve, hogy e feladatnak más a mércéje.

"A kultúra, a műveltség a lélek épülését szolgálja, emberségünk, nemzeti identitásunk, társadalmi kohéziónk megőrzésének, kiteljesítésének elengedhetetlen része" - hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Mádl Ferenc a február 14-i hatállyal miniszterré kinevezett Bozóki András eddigi tevékenységét méltatva azt mondta: pályafutása, tudományos munkássága, publikációi, alkotó tevékenysége, nemzetközi tapasztalatai alkalmassá teszik mandátumának betöltésére.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok