2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar hét Párizs külvárosában

2005. október 4.

"Jöjjenek, éljétek meg Európát - Fedezzük fel Magyarországot" címmel magyar hetet tartanak a Párizs közelében fekvő Rueil-Malmaisonban. A hét folyamán a Jacques Baumel Médiatár látogatói Stein Anna Franciaországban élő képzőművész és Zaránd Gyula Párizsban élő fotográfus tárlatait, valamint a turisztikai hivatal által összeállított országismertető kiállítását tekinthetik meg.

Hétfőn este magyar film vetítésével indul a Magyar Hét. Kedden délután a helyi francia-magyar egyesület szervezésében gyerekkórus tart hangversenyt, majd gazdasági előadásokkal ismerteti hazánkat Orosz József, a párizsi nagykövetség gazdasági tanácsosa, valamint Hevér György kereskedelmi tanácsos. Kedden este Palotai Csaba Párizsban élő dzsessz gitáros zenekara, a Groupa Palotai koncertezik. Szerdán Anna Adam-Vincenot magyar meséket mond franciául, és ekkor kerül sor a Jambóza bábszínház gyerekelőadására is; este Puliszka címmel Gyenis Katalin, Vígh András és Alain Caussanel magyar népzenére alapuló előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Csütörtökön Kassai György fordító, a Sorbonne tanára tart előadást " A francia és a magyar irodalom összehasonlítása" címmel. Pénteken "Bartók nyomában" címmel a Quatuor 44 koncertezik. Szombaton a magyar hetet gyerekprogram zárja: az apróságok a Vukot tekinthetik a Médiatár Auditóriumában.

A rendezvénysorozat Rueil-Malmaison Polgármesteri Hivatal szervezésében a "Nos petits Magyars" rueil-malmaisoni magyar-francia egyesület, a Párizsi Magyar Nagykövetség, Párizsi Magyar Intézet és a Turisztikai Rt. párizsi kirendeltsége támogatásával jött létre.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok