2020. szeptember 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A magyar-jordán munkaterv aláírása

2005. november 17.
A magyar-jordán kulturális kapcsolatok folyamatosságát biztosítja és az intézmények és személyek gyors és hatékony cseréjéhez szükséges jogi hátteret teremti meg az a munkaterv, amelyet november 17-én írt alá Bozóki András magyar és Amin A. Mahmoud jordán kulturális miniszter.

A Jordán Hasemita Királysággal 1978. február 27-én kötöttünk államközi kulturális és tudományos együttműködési egyezményt. Az azóta eltelt időszakban kulturális kapcsolataink (elsősorban érvényben lévő szerződés hiányából adódóan) jordániai ösztöndíjasok fogadására korlátozódtak. A 2006-2008. évekre szóló Munkaterv megkötésének lehetősége Bozóki András 2005. szeptemberi ammani látogatásakor vetődött fel.

A most aláírt munkaterv célja, hogy fejlesszék a Jordánia és Magyarország közötti együttműködést a kultúra és művészet területén, és hogy előmozdítsák a kölcsönös újbóli kulturális közeledést, az alkotói lehetőségek fejlesztését és a két ország kultúrájának jobb megismerését (pl.: részvétel egymás meghatározó fesztiváljain, könyvtárak közötti, filmes, örökségvédelmi együttműködés).

Külön aktualitást ad az eseménynek a 2005 áprilisában útjára bocsátott Anna Lindh Euro-mediterrán Alapítvány a Kultúrák Közötti Párbeszédért, melynek tevékenységében hazánk és a Jordán Hasemita Királyság egyaránt részt vesz. Az alapítvány céljai többek között a párbeszéd és a kulturális együttműködés előmozdítása, a tolerancia, valamint az információáramlás elősegítése elsősorban a fiatalok körében. A munkaterv tovább bővíti a lehetőségeket a kulturális együttműködés terén, hozzájárulva az alapítvány által kitűzött célok eléréséhez is. Forrás és fotó: NKÖM sajtóiroda


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok