2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar kultúra napja - ingyenes filmvetítés az Uránia filmszínházban

2005. január 22.
Szünet nélküli ingyenes filmvetítést rendez a kulturális minisztérium a budapesti Uránia mozival közösen a magyar kultúra napja alkalmából. Az érdeklődők szombaton 11.30-tól másnap reggel 6 óráig három teremben jegyfizetés nélkül láthatnak válogatást 2004-es magyar, illetve koprodukcióban készült filmekből.
Magyar vándor. Herendi Gábor filmje
Magyar vándor. Herendi Gábor filmje

A huszonnégy alkotás többsége játékfilm, de szerepel közöttük egy animációs és két dokumentumfilm is.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében sorrendben a következő filmeket vetítik: Mélyen őrzött titkok, Trianon, Csodálatos Júlia, Világszám, Szezon, Állítsátok meg Terézanyut!, Nyócker.


Getno. Salamon András filmje
Getno. Salamon András filmje

A Fábri-teremben A temetetlen halott, a Montecarlo, A miskolci boniésklájd, a Mix, az Argo, a Dealer, a Getno, a Rap, Revü, Romeó című alkotás lesz látható.

A Csortos-teremben vetítik az Új Eldoradó, a Zsiguli, a Rózsadomb, a Csoda Krakkóban, a Mohácsi vész, a Tamara, a Másnap, a Bolondok éneke és a Magyar vándor című filmet.

A Rákóczi úti filmszínház közlése szerint, az elmúlt évek tapasztalatai alapján két-három nappal korábbi helyfoglalás javasolt. A mozizók péntekig vehetik át a helyre szóló, nulla forintos tiszteletjegyeket.

A Magyar Kultúra napja alkalmából rendezett ingyenes filmvetítésen az Uránia Filmszínház aznapi, saját fizetős előadásai nem szerepelnek.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok