2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Ősz Krakkóban

2005. november 5.
Másodszorra kerül megrendezésre a budapesti Őszi Fesztivál mintájára megalkotott Magyar Ősz Fesztivál Krakkóban.

II. MAGYAR ŐSZI FESZTIVÁL BUDAPEST ÚJ TESTVÉRVÁROSÁBAN

2005. október - november, Krakkó

Az október közepétől november végéig tartó rendezvénysorozat Krakkó rangos jazzklubjaiban, belvárosi mozi-, és koncerttermeiben kap otthont. Az esemény aktualitását erősíti a tény, hogy épp a napokban (október 24-én) került aláírásra fővárosunkban a Budapest és Krakkó közötti hosszú távú együttműködési megállapodás.

A közhasznú szervezetként működő Krakkói Magyar Centrum által szervezett fesztivál célja hazánk kortárs művészetének bemutatása, illetve a hagyományosan pozitív magyar ország-kép népszerűsítése Lengyelországban és annak kulturális fővárosában, Krakkóban. A "II. Magyar Ősz" Fesztivál a 2002-ben szervezett nagy sikerű Kortárs Magyar Művészeti Fesztivál folytatásaként, egyfajta folytonosság igényével kerül megrendezésre. A program részeként bemutatkozik a hazai független filmes mozgalom, levetítik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes filmjeit - köztük a Nyócker-t is - és fellép a Balkan Fanatik együttes.

Az idei fesztivál középpontjában a hazai jazz előadó-művészet áll, a rendezvénysorozat első programja a BMC közvetítésével szervezett Budapest Jazz Nap lesz. "Krakkóban hosszú évek óta nem került megrendezésre nagyobb szabású budapesti jazz-ünnep, pedig mindkét városnak e műfaj kifejezetten az erősségei között tartható számon. Krakkó és Budapest jazz-muzsikusai is a világ élvonalába tartoznak, nagyon örülünk tehát, hogy végre újra lehetőségük nyílik együtt zenélni. Szeretnénk, ha e kezdeményezés évről-évre visszatérő rendezvénnyé nőne ki magát" - tájékoztatott Pászt Patrícia a fesztivált szervező Krakkói Magyar Centrum vezetője.

A Budapest Jazz Nap magyar fellépő művészei lesznek: Szakcsi Lakatos Béla és Lukács Miklós duoja, a Dresch Quartet, a Tóth Viktor Tercett valamint az Eichinger Quartet. A fesztivál további vendégei: Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Film Fesztivál igazgatója, Orosz István, Varga Csaba, Kiss Iván animációsfilm rendezők, valamint a Balkan Fanatik együttes

Az idei Magyar Ősz Fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Magyar Külügyminisztérium, a BMC, Krakkó városa valamint Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával került megrendezésre. A szervezők teltházra számítanak.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok