2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar segítség a beregszászi volt úri kaszinó helyreállításához

2005. június 30.
Szakmai és a tervek szerint anyagi segítséget is nyújt a beregszászi volt úri kaszinó műemlék-épületének helyreállításához a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) - közölte a KÖH szerdán az MTI-vel.

(MTI) - A határon túli műemlékek megóvását is feladatának tekintő KÖH szakemberei elindultak a helyszínre, hogy felmérjék a tűz okozta károkat - tette hozzá Róna Katalin sajtóreferens.

Az 1895-ben emelt épület egész tetőszerkezete leégett hétfőn, és a falak is károsodtak - mondta el az MTI-nek Ráday Mihály, a Fővárosi Közgyűlés várostervezési bizottságának tagja, a KÖH elnöki tanácsadója, aki a helyi városvédő egyesülettől értesült a tűzről.

Mint közölte, a főváros várostervezési bizottsága a közgyűlés csütörtöki ülésén előterjesztést nyújt be, kezdeményezve, hogy Budapest nyújtson támogatást Beregszásznak az újjáépítéshez.

Ráday Mihály a kárpátaljai település polgármesterétől úgy értesült, hogy a szecessziós házban, amelyben ma lakások vannak és nyomda működik, valószínűleg zárlat idézte elő a tüzet.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok