2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyarországra látogatott a román kulturális miniszter

2005. március 22.
Bozóki András kulturális miniszter március 22-én informális megbeszélést folytatott Budapesten tartózkodó román kollégájával, Monica Octavia Musca kulturális és vallásügyi miniszter asszonnyal, aki ezév január óta tölti be hivatalát.

A baráti hangulatban zajló eszmecserén Bozóki András hangsúlyozta: Magyarország érdekelt Románia mielőbbi EU-csatlakozásában, és ezt a magyar fél a maga eszközeivel messzemenően támogatja.

A román miniszter asszony támogatásáról biztosította a magyar kulturális minisztert a sepsiszentgyörgyi fiókintézet megnyitását illetően. A felek egyetértettek abban, hogy ennek érdekében mielőbb szükséges aláírni a kulturális intézeteink működését szabályozó egyezményt, továbbá a kulturális együttműködést tartalommal megtöltő kulturális munkatervet. Ezen megállapodásokat a felek lehetőség szerint az őszre tervezett közös magyar-román kormányülésig aláírásra előkészítik.

Miniszter asszony hangsúlyozta a román Gozsdu Manó szellemiségét ápoló magyar-román közalapítvány rendezésének fontosságát.

Monica Octavia Musca miniszter asszony együttműködést kezdeményezett a romániai magyar műemlékek megóvása és restaurálása érdekében, és ígéretet tett arra, hogy azokról a közeljövőben listát állítanak össze.

Bozóki András miniszter hangsúlyozta egymás kultúrája megismerésének fontosságát, és ehhez kapcsolódóan szorgalmazta kulturális hetek kölcsönös megrendezését.

A román kulturális miniszter asszony meghívta Magyarországot, vegyen részt a 2007-re a romániai Nagyszebenben tervezett Európa Kulturális Fővárosa rendezvényein kulturális programjaival.

Bozóki András miniszter a román fél meghívására a tervek szerint még az idén ősszel hivatalos látogatást tesz Bukarestben. ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok