2024. április 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A maradványképzés a fizetéseket nem érinti

2005. szeptember 15.

(MTI) - A maradványképzési kötelezettségről és a Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) átalakításáról tárgyalt csütörtöki, soron kívüli ülésén a Kulturális Ágazati Érdekegyeztető Tanács (KÁÉT) - közölték a felek közös közleményben az MTI-vel.

A szakszervezeti oldal kezdeményezésére összehívott érdekegyeztető fórum Bozóki András miniszter elnökletével ülésezett - olvasható a KÁÉT kormányzati, önkormányzati és szakszervezeti oldala által aláírt közleményben, amelyet a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) sajtóirodája juttatott el az MTI-hez.

A felek egyetértettek abban, hogy a kormányhatározatban megfogalmazott maradványképzési kötelezettségnek az a része, amely többi között a NKÖM fenntartásában működő intézményekre, valamint a tárcával közszolgáltatási szerződést kötött kulturális gazdasági társaságokra vonatkozik, semmilyen tekintetben nem érinti a munkavállalók munkabérének és járulékainak kifizetését. Ez azt jelenti, hogy az érintettek fizetése biztosított.

Megállapodtak abban, hogy az egyes intézményekkel, szervezetekkel folyó további egyeztetéseket a munkavállalói érdekképviseletek bevonásával tartják.

Az ülés második napirendi pontjaként az NKA szervezetének és működésének átalakításáról szóló vitaanyag szerepelt. A tárgyaló felek megegyeztek abban, hogy az NKA átalakításával kapcsolatos javaslatokról, jogszabály-változásokról folyamatosan érdemi egyeztetéseket folytatnak.

A KÁÉT következő soros ülését októberben tartják, a napirenden szerepel többi között a 2006. évi költségvetés előkészítéséről szóló tájékoztató. E témában az ülést megelőzően a - KKDSZ kezdeményezésére - az NKÖM és a szakszervezet egyeztet - áll a tájékoztatóban.

A közös közleményt Bozóki András miniszter (NKÖM, kormányzati oldal), Molnár László (Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, önkormányzati oldal), és Gyimesi László (Művészeti Szakszervezetek Szövetsége, szakszervezeti oldal) jegyzi.

A minisztérium és az ahhoz tartozó NKA a kormány augusztusi rendelete értelmében 26,7 milliárd forintos maradványt köteles képezni.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok