2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megkezdődött az Európa workshop Miskolcon

2005. április 8.
Díszbe öltözött Miskolc az Európa workshop alkalmából, a lillafüredi Palota Szállóban csütörtökön este kezdődött el az a négynapos találkozó, amelyen az Európa kulturális fővárosa 2010 címért induló német és magyar városok, a korábbi nyertesek, valamint az Európai Unió turisztikai szakemberei vesznek részt.
A négynapos workshop helyszíne a lillafüredi Palota Szálló
A négynapos workshop helyszíne a lillafüredi Palota Szálló

(MTI) - Díszbe öltözött Miskolc az Európa workshop alkalmából, a lillafüredi Palota Szállóban csütörtökön este kezdődött el az a négynapos találkozó, amelyen az Európa kulturális fővárosa 2010 címért induló német és magyar városok, a korábbi nyertesek, valamint az Európai Unió turisztikai szakemberei vesznek részt. "Vasárnapig itt van Európa; Miskolc zászlókkal, virágokkal, fényekkel köszöntötte az öreg földrészről érkezőket" - mondta Fedor Vilmos, a város alpolgármestere a workshop megnyitója előtt az MTI-nek. Közölte: a konferencián bemutatkozik az Európa kulturális fővárosa címért versenyben maradt hét magyar város, a német városok, és "...közvetlenül ismerhetjük meg a korábbi évek nyerteseinek tapasztalatait" - tette hozzá.

Részt vesznek a magyarországi első fordulót értékelő zsűri tagjai is, "közvetlenül a települések képviselőinek mondják el, milyen szempontok alapján döntöttek" - ismertette. A workshopra mintegy hatvan vendég érkezett a kontinens országaiból, "itt vannak a franciák, a német városok, spanyol szakemberek, és külön öröm, hogy a külföldi résztvevők mellett elfogadták a meghívásunkat azok a magyarországi városok, amelyek nem jutottak tovább a második fordulóba" - mondta az alpolgármester. Kiemelte: a konferencia elsősorban szakmai találkozó és hivatalos helyszín, de "igen jó alkalom, a települések közti kapcsolatteremtésre is."

Káli Sándor, Miskolc polgármestere köszöntőjében arról beszélt, természetes dolog, hogy a pályázók győzni szeretnének. Mint mondta, a valamikori magyar Ruhr-vidéknek nevezett borsodi megyeszékhely arculata az utóbbi évtizedekben megváltozott, ez a pályázat első fordulójának értékelésekor be is bizonyosodott, amikor a város "ötöst" kapott a szakmai testülettől. Magyarországon a március elején kihirdetett eredmény szerint a tizenegy jelentkező városból Eger, Miskolc, Pécs, Győr, Sopron, Budapest és Debrecen jutott tovább az Európa kulturális fővárosa 2010 cím elnyerésére kiírt pályázat második fordulójába.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok