2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Meglátogatta a Megasztár-ház lakóit Bozóki András

2005. április 19.
Izgalmas döntőre számít a kulturális miniszter, aki kedden a Megasztár-házban találkozott a vetélkedő három legjobb versenyzőjével
ROCKlevelet kaptak a Megasztárok
ROCKlevelet kaptak a Megasztárok

A TV2 ragyogó tehetségkutató versenyének nevezte Bozóki András a Megasztárt, amikor kedden a versenyzőknek bérelt budai villába látogatott. A kulturális miniszter Tóth Gabinak, Caramelnek és Palcsó Tamásnak mézzel kedveskedett, jelezve ezzel, hogy reméli, a versenyzők torka teljesen rendben lesz a végső, nagy megmérettetéskor. Ugyanakkor átadta nekik a tehetségük elismerését jelző ROCKlevelet is. Minket összeköt a jövő - ez a felirat állt a Búcsúdalra utaló pólókon, melyeket szintén ajándékba vitt Bozóki András. A végső döntőbe jutó legjobb két versenyzőnek pedig különleges meglepetéssel szolgált: meghívta őket a cleveland-i Rock and Roll Hall of Fame and Museum-ba.

Itt jelentette be a kulturális miniszter azt is, hogy a rockmúzeum gyűjteményének tervezett magyarországi bemutatása még sajnos várat magára, ebben az évben ez a program nem valósulhat meg, mert az amerikai partnerek olyan árajánlatot tettek, amely első körben nem elfogadható. Közel félmilliárdba kerülne a szállítás és a biztosítás - mondta el újságírói kérdésre Bozóki András, ezt a pénzt inkább a hazai zenei életre fordítják, tette hozzá. Ugyanakkor nem kizárt, hogy 2006 első felében megvalósulhat a budapesti kiállítás, mely köré hazai eseményeket kívánnak szervezni. Addig az amatőr élőzene támogatására meghirdetett programot fogják támogatni, valamint annak a promóciós irodának a létrejöttét, mely nem csak a kezdő fiatal csapatok, hanem a profik fellépését is segítené itthon és külföldön egyaránt.

A miniszter utalt a közelmúltban útjára bocsátott Közkincs-programra, mely az egyetemeknek és az önkormányzatoknak is lehetőséget teremt arra, hogy közvetett módon részt vegyen a zenekarok segítésében. A 1,5 milliárdos keretösszegű Közkincs-program legalább harmadát lehetne az amatőr élőzenének otthont adó ifjúsági klubok és próbahelyek kialakítására fordítani - fogalmazott a miniszter keddi sajtótájékoztatóján a Megasztár-házban.


Minket összeköt a jövő - a póló szerint
Minket összeköt a jövő - a póló szerint

Tóth Gabi és Bozóki András, meg egy furcsa alak a Megasztár-házban
Tóth Gabi és Bozóki András, meg egy furcsa alak a Megasztár-házban

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok