2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Múzeumok Majálisa - Év Múzeuma díjak

2005. május 23.
Az első kategória győztesének járó másfél millió forintos fődíjat a szolnoki Damjanich János Múzeum kapta kiemelkedő szakmai és kiállítási eredményeiért.

A címet és a második kategóriában adományozott egymillió forintos fődíjat a Terror Háza Múzeum, a harmadik kategória félmillió forintos fődíját a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte el.

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület különdíját a bonyhádi Völgységi Múzeum kapja a helyi hagyományok őrzésért és ápolásáért, közművelődési tevékenységéért.

A Múzeumok Nemzetközi Szövetsége (ICOM) Magyar Nemzeti Bizottsága különdíját a mátészalkai Szatmári Múzeum nyerte el a múzeum bővítését, gazdagítását elősegítő helyi erőforrások megszervezéséért, a város kulturális életében játszott szerepéért.

A kulturális minisztérium múzeumi főosztályának különdíját a berettyóújfalui Bihari Múzeum kapja látogatóbarát programjaiért, a térségben betöltött kulturális szerepéért, színvonalas szakmai kiadványaiért.

A Magyar Nemzeti Múzeum különdíját a vajai Vay Ádám Múzeum nyerte el a felújított műemléki épületben rendezett új kiállításért, a térség kultúrateremtésben játszott szerepéért. Valamennyi különdíj értéke háromszázezer forint.

A bírálóbizottság elismerő oklevelét a kiskunhalasi Thorma János Múzeum és az orosházi Vízellátás-történeti Gyűjtemény (Kútmúzeum) érdemelte ki.

A tizedik majálist Koncz Erika, a kulturális tárca helyettes államtitkára nyitotta meg. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében és épületében két napon át csaknem száz gyűjtemény mutatkozott be.

A sátrakban például drágakőcsiszolás, papírsárkány-készítés volt; igazi régészeti ásatást és egy régi rádióstúdiót is megtekinthettek a látogatók.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok