2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Német Filmnapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban

2005. december 16.
December 16 és 18 között rendezik meg a Német Filmnapokat az Urániában - a péntek esti megnyitón részt vett Bozóki András kulturális miniszter is.

A German Films, a Mythberg Films Kft. és az Uránia Nemzeti Filmszínház közös munkájaként létrejött Német Filmnapokon öt új német filmet - ebből négy egészestés játékfilm, egy televíziós film - és egy 11 darabból álló rövidfilm összeállítást mutatnak be a szervezők.

A nyitó díszelőadáson Hermine Huntgeburt A fehér maszáj (Die Weisse Massai) c. filmjét vetítik. Bemutatják még az Oscar -díjas Florian Gallenberg Az idő árnyai (Schatten der Zeit) című filmjét, az Oscar-díjra jelölt Helmut Dietl A szerelem keresése és meglelése (Von Suchen und Finden der Liebe) című filmjét és a Next Generation című rövidfilm összeállítást ifjú német filmrendezők műveiből.

A Német Filmnapok díszvendége lesz Martin Weinhart rendező, akinek Schiller című életrajzi televíziós filmjét szintén levetítik a Német Filmnapokon.

Az ifjabb mozinézők érdeklődését bizonyára felkelti majd A karácsonyi jávorszarvas kalandjai (Es ist ein Elch Entsprungen) című film, melyet Ben Verbong rendezett.

A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik, minden film csak egyszer kerül műsorra.

Részletes információ: www.urania-nf.hu

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok