2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Orosz kulturális évad

2005. május 24.
A hattyúk tava című előadással hétfőn megkezdődött a magyarországi orosz kulturális évad Budapesten; a darabot a Kreml Balett művészei adták elő a Magyar Állami Operaházban.

(mti) Az előadás után Vass Lajos, a kulturális minisztérium politikai államtitkára, valamint Mihail Svidkoj, az orosz kulturális és filmfőigazgatóság vezetője hivatalosan is megnyitotta a magyarországi orosz évadot.

Mihail Svidkoj és Vass Lajos a nap folyamán a Parlament épületében folytatott hivatalos tárgyalást. Az orosz kulturális ügynökség vezetője ellátogatott a Művészetek Palotájába, ahol megtekintette a Ludwig Múzeumot - olvasható a közleményben.

A "Kultúra, nagykanállal" című, novemberig tartó rendezvénysorozat negyvenkét programot foglal magában, tizennégy városban csaknem száznyolcvan orosz művészt láthat a közönség.

Az évad eseményei között klasszikus zenei, világzenei és filmes program, irodalmi és vizuális művészeti rendezvény, színházi előadás, konferencia egyaránt megtalálható.

A magyarországi programsorozattal csaknem párhuzamosan, február óta zajlik Oroszországban a magyar kulturális évad, amely az év végén kiállítással zárul Szentpétervárott.

Képek az előadásról és a megnyitóról (fotók: Gordon Eszter):









Vass Lajos, Valerij Muszatov orosz nagykövet és Mihail Svidkoj
Vass Lajos, Valerij Muszatov orosz nagykövet és Mihail Svidkoj

Vass LLajos és Szvák Gyula, az orosz évad főkurátora
Vass LLajos és Szvák Gyula, az orosz évad főkurátora

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok