2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Országgyűlés emberi jogi bizottsága támogatta Bozóki András miniszteri kinevezését

2005. február 8.
Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottsága a kormánypárti képviselők szavazataival kedden támogatta, hogy Bozóki András politológus-szociológus vezesse a jövőben a kulturális tárcát.

A testület kormánypárti tagjai támogatásukról biztosították a miniszterjelöltet, az ellenzéki honatyák tartózkodtak.

Bozóki András a bizottsági meghallgatáson azt mondta: "minden erőmmel azon leszek, hogy a kulturális esélyegyenlőség, kulturális esélykiegyenlítődés bekövetkezzék".

"Ezen a területen a civil társadalom minden jelentős szereplőjére szükség van, és különösképpen, megkülönböztetten az egyházakra" - tette hozzá.

A kulturális tárca és az egyházak kapcsolatáról szólva Bozóki András elmondta: az egyházakkal való politizáláshoz, a velük való kapcsolattartáshoz és együttműködéshez nem ágazati szemlélettel, hanem komplexitással kívánnak közelíteni.

"Arról van szó, hogy mi lesz a helye és mi a helye a mai és a jövendő Magyarországán az egyházaknak" - mondta a miniszterjelölt.

Hargitai János, a bizottság fideszes tagja azt kérdezte Bozóki Andrástól, hogy kulturális miniszterként mit kíván tenni a vidéki kultúra fejlődéséért. A miniszterjelölt erre válaszolva azt mondta: kiemelt célnak tekinti azoknak a településeknek a megsegítését, "ahol különösen nagy a lemaradás, ahol nincsenek művelődési házak, nincsen elérhető mozi". Bozóki András a tehetséges vidéki fiatalok számára kiírandó pályázatok lehetőségét is megemlítette.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Bozóki Andrást kérte fel kulturális miniszternek. Hiller István MSZP-elnök, a nemzeti kulturális örökség minisztere január közepén közölte, hogy február 14-én lemond tárcavezetői posztjáról, és kizárólag pártelnökként folytatja munkáját.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok