2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pro Cultura-díj a holland kulturális attasénak

2005. május 26.
Pro Cultura Hungarica kitüntetést adott át Bozóki András kulturális miniszter Klaus de Rijk kulturális attasénak a hollandiai magyar évad előkészítésében és megrendezésében nyújtott segítségéért és a holland-magyar oktatási kapcsolatok bővítéséért.

Klaus de Rijk - aki egyben a Holland Királyság budapesti nagykövetségének első titkára - 2001 februárja óta vezeti a követség Sajtó és Kulturális Osztályát. Az elmúlt négy évben az attasé szoros kapcsolatokat épített ki a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumával, a Fővárosi Önkormányzattal és a meghatározó kulturális intézetek vezetőivel.

Az ő munkájának köszönhetően jöhettek létre többek között a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Holland Táncszínház I. és II. bemutatói, a "Corneille visz-szatér" című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban vagy a holland kulturális államtitkár, Medy van der Laan látogatása hazánkba. Az attasé aktív szervezője volt a 2004-ben megrendezett magyarországi holland évadnak és a hollandiai magyar évadnak egyaránt.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok