2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szeged bemutatkozik Párizsban

2005. június 14.

Június 14-én 17 órakor a Magyar gazdaság éve Franciaországban programjaként "A magyarországi nagy regionális központok fejlődési perspektívái: Szeged városa" címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést. A program első felszólalója - Csernus Sándor, az intézet igazgatójának köszöntője után - Hevér György, a párizsi magyar kereskedelmi szolgálat vezetője lesz. Utána Raymond Barre, volt francia kormányfő és Lotz Károly, Magyarország OECD-nagykövete beszélnek a magyar gazdaság perspektíváiról. Ezt követően Botka László, szegedi polgármester tart előadást "Szeged város a XXI. században: ambíciózus fejlesztési tervek" címmel, majd Dékány Imre, az Szegedi Tudományegyetem rektor-helyettese beszél "A Szegedi Tudományegyetem: kutatási és tudásközpont a francia-magyar együttműködés bázisa" címmel.

A Szeged város hónapja programsorozat további eseményei a Párizsi Magyar Intézetben:

A konferenciát követően nyílik három, Szegeddel kapcsolatos kiállítás is, majd két francia-magyar hangversenyen vehetnek részt az érdeklődők. 20 órától Véronique Daverio hegedűművész és a szegedi születésű Suzanne Clémanceau zongoraművész lép fel, majd szegedi illetőségű művészek, Koczka Ferenc, Forgó Nóra, Csepregi Hajnalka, Kóbor Tamás, Grünfeldel Csaba játékát hallgathatja meg a közönség.

Június 21-én a szegedi születésű Frankie Látó, és zenekara a Full Playback koncertezik a Zene Ünnepén a magyar intézetben.

Június 24-én 18 órakor Szeged egyik legkedveltebb rendezvénye, a hagyományos borfesztivál borbemutatója költözik a PMI-be: Dlusztus Imre szervezésében, Günzer Tamás villányi és Sümegi József hajósi borász válogatott boraival ismerkedhetnek meg a PMI meghívottjai.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok