2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tatabányán találkozott helyi kulturális vezetőkkel a miniszter

2005. május 12.
Bozóki András megtekintette a Szabadtéri Bányászati Múzeumot és a Jászai Mari Színházat is
A tatai Kuny Domokos Múzeumban
A tatai Kuny Domokos Múzeumban

(MTI) - Nem csak az úgynevezett magaskultúra, hanem az egyszerű emberek mindennapjainak emlékei is lenyűgözőek - mondta Bozóki András kulturális miniszter csütörtökön Tatabányán, miután megtekintette a Szabadtéri Bányászati Múzeumot. "Látogatásommal azt szerettem volna demonstrálni, hogy nem lehet a magyar történelemből kitörölni korszakokat, amelyek az iparágakhoz kötődő építészeti, zenei, folklorisztikus kultúra részei" - hangsúlyozta a tárca vezetője a sajtóbeszélgetésen.

A tatai Kuny Domokos Múzeumban folytatott megbeszélései és a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház megtekintése után a miniszter elmondta: a tárca támogatja, hogy a megye városai bátran pályázzanak a kulturális létesítmények fejlesztésére. Ehhez jó esélyt ad az eddig nem túlságosan ismert Közkincs-hitelprogram, amelyre a helyi önkormányzatok pályázhatnak a május 15-i meghirdetését követően - tette hozzá. Bozóki András megemlítette, hogy a tatabányai Jászai Mari Színház az országban az egyetlen olyan, bevallottan nem túl korszerű otthona a színművészetnek, amely eddig nem kapott állami céltámogatást.

A hetvenes években ötletszerű színháztechnikai megoldásokkal megépült teátrum korszerűsítésére 4,3 milliárd forintra lenne szükség, ennek eddig csak töredékét sikerült elnyernie - idézte a miniszter Harsányi Sulyom László direktor tájékoztatását.
Harsányi Sulyom László terveit demonstrálja
Harsányi Sulyom László terveit demonstrálja

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok