2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Új igazgatók öt külföldi intézet élén

2005. május 10.
Brüsszelben, Pozsonyban, Prágában, Új-Delhiben és Varsóban - az eddigi igazgatók megbízatásának lejártával - új vezetőket nevezett ki Bozóki András kulturális miniszter az oktatási miniszter egyetértésével. A 41 pályázó közül kiválasztott új igazgatók megbízatása szeptember 1-vel kezdődik, és a külszolgálati kormányrendelet alapján négy évig tart.

A Brüsszeli Magyar Kulturális Központot szeptembertől Dr. Petőcz György vezeti. Az új intézetigazgató a Közép-Európai Egyetem Média és Kommunikáció Tanulmányok Központjának jelenlegi igazgatója, korábban az Élet és Irodalom és a Magyar Hírlap munkatársaként dolgozott.


A Prágai Magyar Kulturális Központ élére Varga György kerül. Műfordító, nevéhez több mint 20 Hrabal kötet fűződik. Korábbi prágai nagykövet, kassai főkonzul, jelenleg a Külügyminisztérium munkatársa.

A Magyar Köztársaság Pozsonyi Kulturális Intézete új igazgatója Dr. Krasztev Péter; jelenleg a CEU Consulting Budapest Közép-kelet európai szakértője.


A Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központot dr. Lázár Imre vezeti szeptembertől. Dr. Lázár Imre köztisztviselőként az NKÖM nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó területén dolgozik, s korábban Kairóban és ugyancsak Delhiben volt igazgató.

A Varsói Magyar Kulturális Intézet igazgatója Gordon István lesz. Az új ve-zető jelenleg a Józsefvárosi Kulturális Központ igazgatója, de két korábbi kihelyezése alkalmával, mint igazgató-helyettes már szerzett tapasztalatokat a varsói intézet irányításában.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok