2020. szeptember 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Van vezetője a gödöllői kastélynak

2005. augusztus 23.
Dr. Révész T. Mihály fogja irányítani a közhasznú társaságot

Új ügyvezető a gödöllői Grassalkovich-kastély élén

A kastélyt működtető Gödöllői Királyi Kastély Kht. taggyűlése augusztus 18-án egyhangú szavazattal a kulturális tárca jelöltjét, Dr. Révész T. Mihályt választotta meg a Kht. ügyvezető igazgatójának.


Vass Lajos, az NKÖM politikai államtitkára, Révész T. Mihály kinevezett igazgató és Gémesi György, Gödöllő polgármestere az új igazgató bemutatásakor
Vass Lajos, az NKÖM politikai államtitkára, Révész T. Mihály kinevezett igazgató és Gémesi György, Gödöllő polgármestere az új igazgató bemutatásakor

Révész T. Mihály személyében szeptember 1-től új ügyvezető irányítja a Grassalkovich-kastélyt működtető Gödöllői Királyi Kastély Kht.-t, miután a korábbi igazgató megbízatása lejárt - közölte Vass Lajos, a kulturális minisztérium politikai államtitkára csütörtökön, a műemléképületben tartott sajtótájékoztatón.

Az igazgató kinevezését több hónapig tartó vita előzte meg, végül hét szóba jöhető jelölt közül Révész T. Mihályra, a jogtudományok kandidátusára esett a választás, aki több funkciója mellett az Országos Rádió és Televízió Testület szakértői tanácsának elnöke - mondta az államtitkár.

(Révész T. Mihály 1996. február 28. és 2000. február 29. között a médiahatóság elnöke volt.)

A jelöltet a kht. legutóbbi taggyűlése egyhangú szavazattal választotta meg, megbízatása öt évre szól - tette hozzá Vass Lajos.

A kht. előző ügyvezetőjének megbízatása május 23-án járt le. Az új vezető kiválasztásáról és kinevezéséről a társasági szerződés szerint a többségi tulajdonos, a kulturális minisztérium, valamint a kisebbségi tulajdonosok (Gödöllő város Önkormányzata, Mahill Kft.) együttesen döntenek.

A kulturális tárca korábbi közlései szerint a minisztérium által azóta javasolt jelölteket a taggyűléseken Gödöllő képviselője, Gémesi György polgármester utasította el.

Révész T. Mihály csütörtökön a tervekről szólva kifejtette: szeretné kulturális, közművelődési központtá fejleszteni Európa második legnagyobb barokk épületegyüttesét, hogy ott egyfajta magyar Salzburg alakulhasson ki.

A kastélyban a jelenleginél több időszaki képzőművészeti kiállítást rendeznek majd, tudományos konferenciák színhelye lesz és a kuriózumnak számító barokk színház repertoárja is bővül.

Az új ügyvezető elmondta, hogy az elképzelés szerint kétszáz ágyas szálló is épül a kastély mellett, megvalósításához külföldi vagy hazai befektetőket keresnek.

A programok megrendezéséhez és a kastély felújításának folytatásához, állami és magánforrások mellett európai uniós pénzekre is számítanak. A jó döntések, a leghatékonyabb működés érdekében helyi közéleti személyiségekből tanácsadó baráti kör is alakul - mondta Révész T. Mihály.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok