2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Vass Lajos a nyitrai püspökkel tárgyalt

2005. december 17.
Takács Imre, a kiállítás főkurátora, Vass Lajos politikai államtitkár (NKÖM), Viliam Judak nyitrai püspök, Bíró Ágnes szlovák kulturális államtitkár
Takács Imre, a kiállítás főkurátora, Vass Lajos politikai államtitkár (NKÖM), Viliam Judak nyitrai püspök, Bíró Ágnes szlovák kulturális államtitkár

A látogatás célja a Budapesten 2006 márciusában megnyíló "Művészet és kultúra Luxemburgi Zsigmond korában" című kiállítás" egyik legfontosabb tárgyának, a nyitrai evangelistarium kölcsönzési lehetőségének és az ezzel kapcsolatos feltételek tisztázása volt.

A kiemelkedően magas művészi színvonalú kötet belső része 11. századi, a kötése a 15. század első harmadában, Zsigmond király korában készült, egy ezüst lemezből domborított, öntvényekkel gazdagított, figurális fedél, zománcozott díszekkel.

A kiállítási tárgyakat illetően Szlovákia és Ausztria a legfőbb kölcsönző partnerország. A katalógusban több szlovák szakember dolgozott (Ivan Gerat, Juraj Zary, Dusan Buran stb.). A kiállítás nemzetközi tanácsadó testületének is van szlovák tagja. Az eredményes magyar-szlovák együttműködésnek köszönhetően a rendezők a budapesti kiállításhoz külön szlovák nyelvű vezetőt is megjelentetnek.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok