2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A bor filozófiája észt nyelven is megjelent

2006. augusztus 23.
A Tallinni Magyar Intézet Hamvas Béla A bor filozófiája című esszéjét mutatja be augusztus 23-án. Az 1945 nyarán egy lendülettel megírt kötetet Sven-Erik Soosaar fordította le.
A bornak - tudjuk jól - nem csak gasztronómiai értékei vannak, kitüntetett szerepe van az emberiség történetében, sok nagy alkotót, költőt, írót, gondolkodót ihletett.

Hamvas ateistáknak szóló imakönyve a bort mint kultúrtörténeti és spirituális jelenséget mutatja be. Hamvas Béla szerint a bor elfogyasztása olyan tudatállapotba emeli az embert, amely magasabbrendű a köznapi észnél. A bor mámorát tekinti a valódi józanságnak, az igazi éberség kezdetének, amikor azokra az apróságnak tűnő részletekre is figyelünk, amik mellett egyébként elmennénk.

Az 1945 nyarán egy lendülettel megírt kötetet Sven-Erik Soosaar fordította magyar nyelvről, észtországi kiadója a Verb könyvkiadó, amely ezzel a könyvvel indítja útnak új sorozatát. A könyvbemutatón a résztvevők éberségéről a kiváló magyar borok észt forgalmazója gondoskodik.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok