2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bozóki András személyesen vitte el a díjat Nádas Péternek

2006. február 10.
Az író gombosszegi házában fogadta pénteken a kulturális minisztert. Nádas Péter a Márai Sándor-díj átvétele mellett elfogadta a miniszter felkérését a Balassa Péter-díj kuratóriumi tagságára.
Nádas Péter és Bozóki András (további képek a fotógalériában)
Nádas Péter és Bozóki András (további képek a fotógalériában)

Bozóki András kulturális miniszter ma személyesen adta át a Márai Sándor-díjat Nádas Péternek az író gombosszegi házában, mivel a díjat Nádas a magyar kultúra napi kitüntetési ünnepségen külföldi tartózkodása miatt nem tudta átvenni. A Kossuth-díjjal már rendelkező írónak ezt a kitüntetést a 2005-ös év kiugró sikeréért, nagy jelentőségű regénytrilógiájáért, a Párhuzamos történetekért ítélte oda a kuratórium. A Márai Sándor-díj írói életművért vagy a díj adományozását megelőző évben megjelentetett kimagasló értékű prózakötetért, valamint magyar író külföldi elismerést szerzett munkásságáért adományozható.Nádas Péter a Balassa Péter-díj kuratóriumának tagja

Bozóki András egyúttal felkérte Nádas Pétert, legyen a most alapított Balassa Péter-díj kuratóriumának tagja, amit az író elvállalt. A Balassa Péter díjat Bozóki András kulturális miniszter alapította 2006-ban, az új művészeti díjat a tárcavezető az irodalmi programcsomag keretében jelentette be január 21-én. A díj a művészeti - irodalmi, zenei, képzőművészeti és filmes - területen elért esszé- és tanulmányírói teljesítmény elismerésére adományozható, és évente egy fő kaphatja. A díjjal járó jutalom összege 200 ezer Ft. A bronzplakettet Balás Eszter szobrászművész készíti el, és a díjat első ízben idén március 15-én osztják ki. A kuratórium tagjai: Nádas Péter író, Dr. Poszler György, az ELTE Esztétika Szak professzora, Dr. Almási Miklós, az ELTE Esztétika Szak professzora, Ferencz Győző, az ELTE BTK professzora (Széchényi Művészeti Akadémia jelöltje), valamint B. Gáspár Judit pszichológus, Balassa Péter özvegye.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok