2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Bozóki András: egyre inkább nő a kulturális turizmus szerepe

2006. március 30.
Sokkal könnyebbé és olcsóbbá vált az utazás Európában, ezért egyre inkább nő a kulturális turizmus szerepe - jelentette ki Bozóki András a csütörtökön Makón rendezett idegenforgalmi konferencián.
Turisztikai konferencia Makón
Turisztikai konferencia Makón

(MTI) - "A kulturális turizmus stratégia kiemelt terület, a kultúra és a turizmus az államigazgatás szerkezetében akár egy egységben is kezelhető lenne" - mondta a kulturális miniszter.
A politikus szerint a kultúrának gazdaságélénkítő szerepe van. "Azon vagyunk, hogy a kultúra minél nagyobb szerepet kapjon a Nemzeti Fejlesztési Tervben" - tette hozzá.
A minisztérium fejlesztési elképzelései közül a kulturális tematikus utak megszervezését és a kulturális alapú városfejlesztés koncepcióját emelte ki Bozóki András.
A kulturális tematikus utak kialakításával önálló vonzerővel nem rendelkező településeket összekapcsolva egyedi, komplex turisztikai terméket lehet létrehozni. A miniszter példaként az Erzsébet királyné közkedvelt magyarországi tartózkodási helyeit végigjáró úgynevezett "Sissi-utat", valamint a hazánk vasból készült műemlékeinek legjavát bemutató körutat említette.
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából áprilisban pályázatot ír ki a zenetudós népzenei gyűjtőútjait összekapcsoló tematikus körút kialakítására - közölte a politikus.
Az Európa Kulturális Fővárosa címért az elmúlt esztendőben rendezett versengés megmutatta, a települések középtávú fejlesztési elképzeléseinek lehet kulturális aspektusa is - mondta Bozóki András. Hozzátette: szeretné, ha a pályázatok egy-két kiemelt projektje minden induló esetében megvalósulhatna a 2007-2013-as időszakban.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok