2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Címzett állami támogatásból épül fel a nagykátai könyvtár új épülete

2006. március 20.

(MTI) - A helyi önkormányzat 287 millió forint címzett támogatás és 56 millió forintos saját forrás felhasználásával helyezi át új épületbe a Radnóti Miklós Városi Könyvtárat - közölte a kulturális tárca sajtóirodája az MTI-vel.
"A könyvtárra kiadott pénz olyan mint a vetőmag. Amikor elvetjük, még nem sok látszik belőle, később azonban - ha okosan gazdálkodunk - többszörösen megtérül. A könyvtár ugyanis olvasókat nevel, az olvasókból olvasottság lesz, az olvasottságból közműveltség."- mondta az eseményen a közlemény szerint Bozóki András.
A címzett támogatás segítségével a város tervei szerint korszerű, lehetőség szerint minden igényt kielégítő kulturális komplexum épül, amely könyvtár, információs központ, kiállítóterem és rendezvényterem lesz egyben.
A bibliotéka 1952 óta működik a Pest megyei településen. Kezdetben népkönyvtár volt, majd községi, járási, nagyközségi és városi könyvtár lett, de mindig szűkös körülmények között végezte tevékenységét. A város közlése szerint sok évtizedes probléma oldódik meg az új könyvtár és információs központ létrehozásával - írta a szaktárca.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok