2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A debreceni Déri Múzeum lett az Év Múzeuma

2006. május 22.
A debreceni Déri Múzeum vehette át a 2005-ös Év Múzeuma-díjat, amikor szombaton a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében megkezdődött a múzeumok majálisa.
nkom_200809.jpg

(mti) A 11. alkalommal megrendezett múzeumok majálisán mintegy 100 intézmény mutatkozott be. A Múzeumkertbe az ország minden részéről érkeztek kiállítók. Az intézmények állandó tárlataik és kínálatuk bemutatása mellett például játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket.
Idén először rendezték meg az eseményhez kapcsolódóan a MuzExpó-t, amelyen a tárlatok megrendezéséhez szükséges szolgáltatásokat nyújtó cégek mutatkoztak be. Így például biztosító társaságok fény- és biztonságtechnikai vállalkozások.
"Úgy érzem, hogy talán az egyik legfontosabb, hogy találkozhatnak személyesen mindazok, akik a múlt emlékeit megőrzik, interpretálják, bemutatják a látogatóknak, és azok akik érdeklődnek, oldottabban vidámabb, szabadabb keretek között" - mondta a megnyitón Kovács Tibor, a rendezvénynek helyt adó Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója.
A múzeumi világnaphoz kapcsolódó majálist 11 évvel ezelőtt rendezték meg először. A látogatottság az elmúlt években a szervezők adatai szerint meghaladta a 35 ezer főt.
A 10 évvel ezelőtt alapított Év Múzeuma-díjat idén is három kategóriában ítélték oda. Az első kategóriában a Déri Múzeumot tartották a legjobbnak és ez az intézmény nyerte el a fődíjat. A másik két kategóriában a makói József Attila Múzeum és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark lett az első. A díjakat Koncz Erika, a Kulturális Minisztérium helyettes államtitkára adta át.
2006-ban minden korábbinál több, összesen 18 múzeum és muzeális intézmény pályázott. A Pulszky társaság és a Magyar Múzeumi Egyesület közösen szervezte a pályázatot. ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok