2024. március 28.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Előadóművészek elismerése

2006. május 26.
Bozóki András kulturális miniszter pénteken elismerő oklevelet adott át Palya Bea és Szalóki Ági előadóművészeknek kimagasló művészi tevékenységükért.

Palya Bea népzenei és világzenei műfajban elért kimagasló művészi tevékenységéért részesül miniszteri elismerésben.
Az énekesnő magyar, cigány, bolgár és más népzenékkel foglalkozik és emellett közreműködik világzene, jazz és énekelt vers műfajokban is. A Folkestra, Kárpátia együttesek alapító tagja, a Sebő, Kaláka, Nagy János Trio, Etnofon együttesek állandó vendége.
Az utóbbi években főként saját terveit valósítja meg, rendszeresen koncertezik szólóban és saját együttesével, itthon és külföldön.
Első szólólemeze az Ágról-ágra, tavaly pedig meselemezt írt Gryllus Sámuel hangszerelésével. Legutóbbi munkája Weöres Sándor Psyché című versciklusából készült nyolcvan perces zenés adaptációja.

Szalóki Ági világzenei és gyermekdal műfajban elért kimagasló művészi tevékenységéért részesül miniszteri elismerésben.
Az énekesnő eddigi pályafutása alatt énekese volt az Ökrös együttesnek és a Besh o dromnak, valamint a Makám együttes és a Balázs Elemér Group meghívott énekes szólistája.
Saját elképzeléseit először 2004-ben rögzítette, a Téli-nyári laboda című lemez elsősorban az óvodás, kisiskolás korosztálynak szól.
2005 tavaszán összeállt jazz formációja a Hallgató című lemezének felvételére, melyen az erdélyi magyar és cigány népdalok a jazz árnyalataival és sokszínűségével gazdagodtak.



 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok