2024. április 17.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Euro-mediterrán Kulturális nap

2006. április 21.

Bozóki András kulturális miniszter volt a védnöke az április 21-ei Euro-mediterrán Kulturális Információs napnak, melynek célja volt Magyarország szerepének megismertetése az euro-mediterrán együttműködésen belül, az Anna Lindh Alapítvány és a dél-mediterrán országok kultúrájának népszerűsítése, tájékoztatás a pályázati lehetőségekről, az új Bartók CD-ROM bemutatása (Bartók algériai gyűjtése), a keszthelyi iszlám kiállítás, illetve az iszlám művészetet bemutató virtuális múzeum népszerűsítése.



Az Euro-mediterrán Partnerség kezdete az 1995-ben Barcelonában elindított ún. Barcelonai Folyamat, mely az Unió és a 12 érintett mediterrán ország (Algéria, Ciprus, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Libanon, Marokkó, Málta, Palesztin Nemzeti Hatóság, Szíria, Törökország és Tunézia, valamint megfigyelőként Líbia) kapcsolatainak a keretéül szolgál.



A partnerség a kultúrák és civilizációk közötti párbeszéd előmozdítása érdekében 2005 áprilisában az Európai Bizottság és a partnerség tagállamai közös finanszírozásával hozták létre az Anna Lindh Alapítványt.
Az alapítvány többek között támogatást nyújt olyan együttműködési projektek esetében, melyek hozzájárulnak a kulturális sokszínűség elősegítéséhez.

Euro-mediterrán kulturális információs nap


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok