2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európa Nostra-díj az Uránia filmszínháznak

2006. június 26.
Europa Nostra-díjat kapott a kulturális minisztérium beruházásaként megvalósult Uránia Nemzeti Filmszínház - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

(MTI) - A moziépületet a teljes körű műemléki helyreállítás után 2002 tavaszán adták át - idézte fel a szaktárca az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Az Európai Unió egyik legrangosabb elismerését a kivitelező Architekton Rt., valamint a tervező Mányi Stúdió képviselői veszik át kedden Spanyolországban, a Madridhoz közeli Palacio Real de El Pardo királyi palotában.
A szaktárca közlése szerint a díjátadó ceremónia az európai kulturális örökség témájának kiemelkedő eseménye, hiszen egyedi alkalmat teremt arra, hogy a díj nyertesei összegyűljenek és eredményeiket együtt ünnepelhessék.
Az eredményhirdetésen részt vesz Szófia spanyol királyné, a Hispania Nostra fővédnöke és a dán királynő férje, Henrik herceg, az Europa Nostra elnöke, valamint Ján Figel, az Európai Bizottság oktatásért, képzésért, kultúráért és a soknyelvűségért felelős biztosa.


Ács Tamás helyettes államtitkár, Mányi István építész, Tóth Gábor spanyolországi magyar nagykövet
Ács Tamás helyettes államtitkár, Mányi István építész, Tóth Gábor spanyolországi magyar nagykövet

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok