2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európai kultúrák fesztiválja Párizsban

2006. május 18.
Májusban Európa Napja alkalmából ötödik alkalommal rendezi meg 15 európai - köztük a magyar - párizsi kulturális intézet és 3 párizsi könyvtár az 1, 2, 3... Kultúrák "Párizsi passzázsok" irodalmi fesztivált, melynek keretében a párizsiak az andorrai, a brit, a belgiumi, az észt, a finn, az ír, a litván, a magyar, a német, az olasz, az osztrák, a portugál, a spanyol, a svéd és a szlovák kultúra ínyencségeiből csemegézhetnek.

Május 15-től 20-ig egy héten át tart Párizsban az 1, 2, 3... Kultúrák - Európai Kultúrák Fesztiválja, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg, "Párizsi passzázsok" alcímmel. Az irodalmi fesztivál a párizsi európai - andorrai, a brit, a belgiumi, az észt, a finn, az ír, a litván, a magyar, a német, az olasz, az osztrák, a portugál, a spanyol, a svéd és a szlovák - kulturális intézetek, a litván nagykövetség, valamint a Párizsi Könytárak, az Északi, illetve a BILIPO Könyvtár összefogásában valósult meg.
A fesztivál számos izgalmas eseményt kíván egész héten át az irodalomra és más európai kultúrákra nyitott párizsiaknak. A francia "passage" szó valamennyi jelentésárnyalatát - átjárás, átjáró, átvonulás, átmenet, ottlét - felidéző sokszínű programválasztékban előfordul többek között az átjáróiról is híres párizsi Sentier negyedet könyvük történetének helyszínéül választó írók találkozója, Párizst járt alkotók - többek között Mozart - szövegeinek felolvasása, számos kiállítás, koncert, irodalmi városfelfedező séta, előadás.
Május 20-án, a fesztivál záróeseményeként "Párizsi tapasztalatok" címmel kerekasztal-beszélgetést rendeznek Ramón Chao újságíró-író vezetésével 7, különböző nemzetiségű európai író a belga Jean-Claude Bologne, az olasz Fulvio Caccia, a spanyol Alfons Cervera, a portugál Manuela Degerine, a magyar Forrai Eszter, az osztrák Bettina Galvagni és a német Michael Kleeberg részvételével a Cervantes Intézetben.
A fesztivál részletes programja a www.123cultures.com honlapon tekinthető meg.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok