2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Globális összefogás a kulturális sokszínűségért

2006. február 7.

Az UNESCO ? Globális összefogás a kulturális sokszínűségért ? programja a fejlődő, illetve átmeneti fázisban lévő országok kulturális iparának (könyvkiadás, filmgyártás, zeneműkiadás, multimédia, kézművesség) megteremtését, illetve erősítését hivatott elősegíteni, hogy a kérdéses államokban is kialakuljon, valamint stabilizálódjon a helyi piac, és hogy egyúttal a nemzetközi piacra való bekerüléssel a fejlődés tartóssá váljon.

A 2002-ben elindított program mára mintegy 500 tagból és számos partnerből álló hálózatot alkot, mintegy 50 projektet valósított meg és döntéshozók munkáját több ? eszköz ? létrehozásával segíti. E program különlegessége abban rejlik, hogy egyesíti a közszolgálati, a privát és a civil szféra erőit.

A Párizsi Magyar Intézet kerekasztal-beszélgetésén a téma szakértői : Alexander Schischlik, a program koordinátora, Petya Totcharova és Emile Glélé, szerzői jogi specialisták, Arian Hassani, a ? Kreatív városok ? program felelőse, valamint Georges Poussin, az UNESCO szerzői jogokkal és a kulturális iparral foglalkozó szekciójának vezetője megosztják tapasztalataikat a közönséggel, hogyan lehet létrehozni hatékony partneri együttműködéseket és megvalósítani projekteket.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok