2024. április 16.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hajdú-bihar megyei könyvtár - bokrétaünnep

2006. szeptember 29.
Elérte legmagasabb pontját a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Információs Központ épülete Debrecenben; az ebből az alkalombólpénteken tartott bokrétaünnepen felszólalt Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára is.
Juhászné Lévai Katalin, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke elmondta: a megye lakossága 40 éve vár az új könyvtárra, amelynek megépítése 1966-ban fogalmazódott meg először. Tájékoztatott arról, hogy a több mint 4.000 négyzetméteres új könyvtár és információs központ csaknem 1,5 milliárd forintba kerül. A megye címzett támogatásként 1,2 milliárd forintot nyert a beruházáshoz, a többi összeget saját forrásaiból teremti elő. Juhászné Lévai Katalin hozzátette: az épülő új könyvtár a leköszönő közgyűlés hagyatéka az új testületnek, s megépítésével erős regionális, kulturális intézménye lesz a térségnek.

A könyveknek a jövőben is jelentős szerepe és feladata lesz elektronizált világunkban is - mondta a bokrétaünnepségen Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára. Reményét fejezte ki, hogy egy-egy következő álom megvalósításához nem kell újabb évtizedeket várni. A kormány mindenesetre támogatja az ilyen beruházásokat - tette hozzá.

Az épülő intézményben egyébként 300 ezer dokumentumot helyeznek majd el. Az új könyvtárat és információs központot várhatóan 2007 elején vehetik birtokukba a könyvtárosok és az olvasók.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok