2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hazánkban az EU Oktatás és Kultúra Főigazgatóság vezetője

2006. február 28.
Bozóki András kulturális miniszter ma hivatalában fogadta Odile Quintint, az EU Oktatás és Kultúra Főigazgatóság nemrég kinevezett vezetőjét. Az Európai Bizottság struktúrájában a főigazgatói poszt a területet felügyelő főbiztos közvetlen alárendeltje, a terület szakmai feladatait látja el.
Bozóki András kulturális miniszter ma hivatalában fogadta Odile Quintint
Bozóki András kulturális miniszter ma hivatalában fogadta Odile Quintint

A megbeszélésen más kérdések mellett szóba került a 2010-es kulturális főváros pályázat. A főigazgató asszony rámutatott, hogy ő maga is figyelemreméltónak tartotta a magyar eljárást, mivel az a társadalom egészét mozgósította: úgy az önkormányzati, mint a kulturális szakembereket és a civil szektort. Egyetértettek abban, hogy ezzel kapcsolatban támogatandó az a megközelítés, mely a települések kulturális alapú átfogó fejlesztését célozza. Bozóki támogatásáról biztosította a főigazgatót a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Éve 2008-as tervezett programsorozatát illetően. Az Év egyik fő célja, hogy közelebb hozza az Unióban élő állampolgárokat egymáshoz, és közöttük párbeszédet mozdítson elő.

Egyetértettek abban is, hogy a gazdasági fejlődés egyik alapja a kultúra, miközben a külpolitikában is megfigyelhető a kulturális diplomácia növekvő szerepe.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok