2024. április 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Hiller István tanácsadót nevezett ki az EKF-projekt koordinálására

2006. július 22.
Pécs, 2006. július 21. Csák Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára személyében tanácsadót neveztek ki a Pécs 2010-Európa Kulturális Fővárosa projekt koordinálására. Felvételünk 2006. január 16-án készült.
Pécs, 2006. július 21. Csák Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára személyében tanácsadót neveztek ki a Pécs 2010-Európa Kulturális Fővárosa projekt koordinálására. Felvételünk 2006. január 16-án készült.

(MTI) - Csák Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal európai és fejlesztési ügyekért felelős korábbi politikai államtitkára szerdán kapta megbízatását, feladata a programban a kormány, Pécs, az érintett tárcák, valamint a partnervárosok, Essen és Isztambul közötti kapcsolattartás lesz - mondta el Hiller István.
Hozzátette: a harminckét éves szakember a regensburgi egyetemen tanult közgazdaságtant, majd politológiát, ért a koordinációhoz, a regionális együttműködéshez, valamint németül, angolul és franciául is beszél.
A miniszter hangsúlyozta, hogy a program sikere közös felelősség, a megvalósításáért megkezdett munkát pedig a városnak és a kormánynak a jövőben még nagyobb intenzitással kell végeznie.
Az EKF tétje egyedülálló lehetőség egy egyedülálló sikerre, mert Magyarország ezt a címet a 2010-es években biztosan nem kapja meg újra. Ha pedig a munka eredményre vezet, az a város és az ország sikere is egyben - fogalmazott.
Közölte: bár vannak példák, Magyarország és Pécs még sohasem bonyolított le ilyen rendezvénysorozatot. Ezért miniszterként minden befolyását latba vetve, minden eszközzel azon lesz, hogy a rendezvény előkészületei időben, megfelelő menetrendben, a nyilvánosság előtt folyjanak, emellett negyedévente személyesen ellenőrzi a projektek alakulását.
Hiller István megemlítette, hogy még az idén ellátogat Essenbe, ahol az EKF-programról is megbeszéléseket tart.
A sajtótájékoztatón megjelent Szili Katalin házelnök arról szólt, hogy személy szerint kiemelt feladatának tekinti az EKF-projektben részt vevő civil szervezetek összefogásának erősítését. A közelmúltban építészekkel tárgyalt, a közeljövőben pedig találkozót kezdeményez művészekkel, hogy megvitassák a hatékony jövőbeni együttműködés formáit.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok