2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Japán turnéra indult az Operaház társulata

2006. október 17.
A Magyar Állami Operaház társulata újra Japánban vendégszerepel, ahol hosszú évek óta óriási sikereket aratnak művészeink. A japán nagyvárosok hatalmas, modern és kiváló akusztikájú színházaiban ezúttal 16 alkalommal, három szereposztásban játsszák Puccini Tosca című népszerű operáját.
A címszerepben Lukács Gyöngyi, Sümegi Eszter, Rálik Szilvia és Felber Gabriella mellett japán művésznő is színpadra lép. Scarpia szerepét Fokanov Anatolij és Perencz Béla énekli, Cavaradossit pedig Kovácsházi István és Fekete Attila alakítja. Az előadásokat Kovács János és Kesselyák Gergely vezénylik. Karigazgató: Szabó Sipos Máté.

Operaház

A Magyar Állami Operaház részéről, a zenekart, az énekkart és a teljes személyzetet számolva összesen 150 fő utazott a Távol-Keletre. A darabban közreműködő gyermekkart minden esetben az adott Japán város adja úgy, hogy a gyerekek minden előadásba külön próbával állnak be. A Tosca-turné résztvevői november 6-án térnek vissza Magyarországra, kivéve Kovács János karnagy urat, Rálik Szilvia művésznőt és a zenekart, akik további két hétig maradnak, mert az elmúlt évek hagyományaihoz híven koncertsorozattal zárják útjukat.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok