2024. április 19.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Jászsági körút

2006. február 7.
Gergely Zoltán polgármester, Vass Lajos politikai államtitkár és dr. Gedei József országgyűlési képviselő
Gergely Zoltán polgármester, Vass Lajos politikai államtitkár és dr. Gedei József országgyűlési képviselő

Február 2-án a jászárokszállási művelődési házban Gergely Zoltán polgármester mellett szép számmal gyűltek össze a város civil szervezeteinek képviselői és a kulturális intézmények vezetői, hogy részt vegyenek a város kulturális ügyeit érintő beszélgetésen, fórumon. Megvitatták a Művelődési Ház leendő rekonstrukciójának pályázati lehetőségeit, Varga Gábor bemutatta az 56-os köztéri műemléki pályázatra készülő alkotás terveit; majd Vass Lajos elismerő szavakkal köszöntötte a Görbe János Színkör vezetőjét, Kovács Bélánét.


Macsai Sándor és Vass Lajos
Macsai Sándor és Vass Lajos

Az államtitkár ezek után Jászágón látogatott el Macsi Sándor tanító-népművelőhöz, a "Kultúra Lovagjához", és köszöntötte 80. születésnapja alkalmából. Macsi Sándor bácsi a 900 fős település lakóin kívül a térség jászságát is összefogja; szervezi és alakítja a kulturális életet. Önzetlenül, valamilyen belső erőtől hajtva gazdagítja lakóhelyét és környezetét, vezeti a falu iskolatörténeti múzeumát; a 24 kisdiák pedig pót-nagyapjaként is felnéz rá.


A következő település Jászfényszaru volt, ahol államtitkár úr szintén a Művelődési Házban találkozott Győriné Czeglédi Márta polgármester asszonnyal, a város vezetőségével, a könyvtár igazgatójával, a Művelődési Központ művészeti vezetőjével és a civil szervezetek képviselőivel. Itt szintén szó volt a lehetséges pályázati forrásokról, és a város további kulturális terveiről.

A körutat a szervezők és a vendéglátók is egyaránt hasznosnak értékelték; a találkozók és a beszélgetések folytatását tűzték ki célul.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok