2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

KincsM 2006. - Művházak Majálisa

2006. május 10.
Második alkalommal rendezik meg a fővárosi és Pest megyei népművelők a KincsM - Művházak Majálisát. A fesztivál programja 2006-ra kétnaposra duzzadt.

Helyszín: Józsefvárosi Kulturális Központ, Orczy-kert és a főváros közművelődési intézményei
Időpont: 2006. május 13-14. 10.00 órától 22.00 óráig

A program (doc 931KB)

Május 13-án a fesztiválon résztvevő fővárosi és Pest megyei művelődési intézmények saját házaikba várják a látogatókat. Az intézmények fotó- és plakátkiállításokon idézik meg az elmúlt évtizedeket, bemutatkoznak művészeti csoportjaik, az ott született produkcióikat, sikeressé vált előadóikat is megismerheti a közönség. A művelődési házak programfüzetében KincsM logó jelzi majd azokat a rendezvényeket, melyek a fesztivál hivatalos programjában is szerepelnek.

Május 14-én hagyományos szabadtéri hacacáréra csábítják a "művházbarátokat" az árnyas Orczy-kertbe, ahol a tavalyi évben is több mint tízezren fordultak meg.
A programot táncházak, koncertek, táncbemutatók, kézműves foglalkozások, egészségmegőrző programok, sport és ügyességi vetélkedők, környezetvédelmi bemutatók és előadások, bio- és játékvásár színesítik, de lesz víziszobor-kiállítás és képzőművészeti utca is.
Ezen a napon kerül megrendezésre a színészek, zenészek, polgármesterek, népművelők focibajnoksága is.
A Színész-válogatott csapatkapitánya Nemcsák Károly, a Polgármesterek válogatottjának csapatkapitánya Dr. Gémesi György, a Média-válogatott csapatkapitánya Inti a TNT együttesből, a Kultúrházak válogatottját Bankó László a Corvin Művelődési Ház igazgatója vezeti.

A kitelepülő intézmények sátrainál bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal és nyári tábori ajánlókkal várják az érdeklődőket.

A majális több színpadon és helyszínen zajlik majd, gazdag program várja a kisgyerekes családokat is. Az apróságok a színpadi programok megtekintése mellett többféle kézműves foglalkozáson és vetélkedőn is kipróbálhatják ügyességüket.

A KincsM fesztiválon a szervezők nemcsak a gyerekeknek és a fiataloknak kínálnak kikapcsolódást. A Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége rendezésében és Hild Örökjáradék Program támogatásával sokszínű programkínálat várja majd az időseket a "Nyugdíjas Szigeten". A programban kézimunka kiállítás, nagymama süteménye verseny, egészségügyi tanácsadás, ingyenes vércukorszint mérés, színpadi produkciók és bemutatók is szerepelnek.

Ami még várható:

MegaKórus a Bartók Év jegyében, tábori és Szüni-Dö-Dö börze, Esély utca, 100 Folk Celsius és Bikini koncert és esti buli a Madarak együttessel.

S persze az elmaradhatatlan brazil dobosok, a Batu Cada Band, akik 2005-ben fergeteges hangulatot teremtettek a fesztiválon.

A rendezvényt a Budapesti Népművelők Egyesülete idén is azzal a nem titkolt szándékkal szervezi, hogy felhívja a figyelmet a közművelődési intézmények értékes, sokszínű, elérhető és megfizethető tevékenységére, melyet nem a profit hajhászása, hanem az értékteremtés, értékmentés, hagyományőrzés, a helyi közösségek megerősítése és a minőségi szórakoztatás fémjelez.
Az intézmények behálózzák az országot, a legtöbb kistelepülésen ugyanúgy megtalálhatók, mint a fővárosban. Tevékenységük a társadalom széles rétegének szolgál kapaszkodóként, kapocsként a kultúrához, művelődéshez, felnőttoktatáshoz, emberi közösségekhez.
Dacolva globalizációval, kulturális trenddel, gazdasággal, nehézségekkel...

A fesztivált szervező Budapesti Népművelők Egyesülete célja, hogy az idén már regionális szintű rendezvény jövőre az ország minden megyéjében megrendezésre kerüljön.
A rendezvény kiemelt támogatói: a Nemzeti Kulturális Alapprogram, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Budapest Főváros Önkormányzata, a Hild Örökjáradék Program és Pest Megye Önkormányzata.

Az egyesületről

A Budapesti Népművelők Egyesülete 1991-ben alakult közhasznú civil szervezet.
A Budapesti Népművelők Egyesülete célja a főváros és vonzáskörzete, valamint a kapcsolódó országos közművelődési tevékenység különböző területein dolgozó, elméleti és gyakorlati kérdésekkel foglalkozó szakemberek összefogása, szervezeti feladatainak, akcióinak összehangolása és szakmai támogatása, továbbfejlesztése. A közművelődési tevékenység társadalmi, erkölcsi- és anyagi megbecsülésének előmozdítása, fejlesztésének elősegítése, az intézmények és dolgozóik szakmai érdekvédelme.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok