2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kodály-év lesz jövőre

2006. december 13.
Kodály-évet rendeznek jövőre a zeneszerző születésének 125. és halálának negyvenedik évfordulója alkalmából; a programsorozat védnöke Kodály Zoltán özvegye, Péczely Sarolta lesz - közölte Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára.
Schneider Márta elmondta, hogy kedden találkozott Kodály Zoltán özvegyével, Péczely Saroltával, akivel a Kodály-év programjairól egyeztetett. A zeneszerző özvegye szeretettel fogadta Hiller István oktatási és kulturális miniszter felkérését a jubileumi év védnöki tisztjének betöltésére - tette hozzá.

A szakállamtitkár elmondta, hogy a Kodály-év 2007. március 3-án a zeneszerző halálának negyvenedik évfordulóján nyílik meg. A decemberig tartó programok között koncertek, tudományos konferenciák szerepelnek. A Kodály-év kiemelkedő zenei eseménye lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitókoncertje.

Schneider Márta elmondta azt is, hogy a kettős évfordulóra a külföldi kulturális intézetek is készülnek. A Kodály-év programjairól pedig majd a jubileumi év saját honlapján is tájékozódhatnak az érdeklődők.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok