2021. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Koszorúzás a Költészet Napján

2006. április 11.

A miniszter Pomogáts Béla irodalomtörténész társaságában látogatást tett az emlékházban a József Attila-tárlaton. A kiállítás április 11-én ingyenesen tekinthető meg.


Pomogáts Bélával
Pomogáts Bélával

A költészet napja - szakmai rendezvények Budapesten


(MTI) - A költészet napja alkalmából szakmai rendezvényeket, könyvbemutatókat tartanak kedden Budapesten, de már az elmúlt napokban is sok helyen megemlékeztek az irodalom ünnepéről.
A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.
A Magyar Írószövetség Klubjában Magyar irodalom német nyelvterületen - A fordíthatóság kérdései címmel rendeznek találkozót, amelynek házigazdája Kalász Márton, a szervezet elnöke.
Az Írók Boltja a vers ünnepe alkalmából a Költészet hete címmel indított programot, amely könyvbemutatókat foglal magában.
Interaktív versrádiót indít ezen a napon a Magyar Versmondók Egyesülete. A versradio.hu weboldalon ötszáz előadótól válogathatnak költeményeket az érdeklődők, emellett kétóránként költészettel kapcsolatos híreket hallhatnak a műsorban.
A Ráday utcában az elmúlt hétvégén nemzetközi költészeti fesztivált, a Nemzeti Színháznál pedig múlt pénteken versfesztivált rendeztek.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok