2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kulturális bizottság: általános vitára alkalmas a költségvetési törvény tervezete

2006. november 14.
Závecz Ferenc, az oktatási és kulturális tárca szakállamtitkára azt mondta: a kultúra pozíciói a tárca 2007. évi költségvetésében is megőrizhetőek voltak.
A kulturális tárca államtitkára szerint nem gyengültek a kultúra pozíciói, a Fidesz szerint viszont a jövő évi költségvetés a kultúra szereplőinek "kiéheztetéséről" szól. Erről az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottsága keddi ülésén esett szó, amelyen a képviselők 11 kormánypárti igen és hat ellenzéki nem szavazattal általános vitára alkalmasnak találták a 2007. évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot.

Závecz Ferenc, az oktatási és kulturális tárca szakállamtitkára azt mondta: a kultúra pozíciói a tárca 2007. évi költségvetésében is megőrizhetőek voltak.

Mint mondta, a szervezeti átalakítások a költségvetési javaslatban is megjelennek. A javaslat szerint az igazgatási feladatokra szánt összeg volumenének csökkentése mellett a szakmai feladatok ellátására fordítható összeg nagysága nő.

Elmondta azt is, hogy az önkormányzati zenekarok, illetve a színházi támogatás mértéke abszolút mértékben megmarad.

A szakállamtitkár a költségvetés végrehajtása során "fegyelmező eszköznek" nevezte, hogy az OKM költségvetésének egészére 12 milliárd forintot meghaladó egyensúlyi tartalék képzését írták elő.
Beszélt arról is, hogy a szervezeti rendszer átalakítása, bár nem túl látványos, nem állt meg. Ennek során a kulturális szervezeti rendszer egészében közel 10 százalékos létszámleépítéssel számolnak.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok