2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Kulturális találkozó Fertődön

2006. április 7.
Bozóki András kulturális miniszter és Franz Morak osztrák szövetségi államtitkár csütörtök este vendégül látta az Európai Tanács Kulturális Ügyek Bizottságát (CAC) a fertődi Esterházy Kastélyban.
Bozóki András kulturális miniszter és Franz Morak osztrák szövetségi államtitkár
Bozóki András kulturális miniszter és Franz Morak osztrák szövetségi államtitkár

Köszöntő beszédében Bozóki méltatta a magyar-osztrák kulturális kapcsolatok minőségét, melynek egyik legfőbb központjaként a Fertődi Esterházy kastélyt nevezte meg - ahol Haydn 1767-90 között élt és alkotott.

"Ennek fényében nagy terveink vannak a kastéllyal és térségével kapcsolatban: Haydn-Eszterháza Programirodát hoztunk létre, melynek feladta, hogy kialakítsa Eszterháza zenei arculatát; ápolja a Haydn nevéhez kötődő zenei szellemi örökséget; és előkészítse, majd lebonyolítsa a 2009-es Haydn évforduló zenei programjait." - tette hozzá a kulturális miniszter.

A CAC fertődi látogatása része volt annak a három napos informális ülésnek, melyet az osztrák elnökség rendezett április 5-7 között a burgenlandi Rustban. A bizottság napirendi pontjai között szerepelt a kultúra szerepének megerősítése a lisszaboni folyamatban, az európai digitális könyvtárak fejlesztésének és összekötésének lehetőségei valamint az európai művészek szabad áramlásának és mobilitásának biztosítása.Esterházy Antallal
Esterházy Antallal ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok