2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Lovagkereszt Bruszt Lászlónak

2006. március 27.
A köztársasági elnök megbízásából a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át Bozóki András kulturális miniszter Bruszt László szociológusnak, a Firenzei Egyetem tanszékvezető tanárának március 27-én Firenzében.

Bruszt László március 15. alkalmából részesült a kitüntetésben, melyet most a Bolognai Könyvvásáron Olaszországban tartózkodó kulturális miniszter nyújtott át neki.

Bruszt László elsősorban a rendszerváltás és az azt követő politikai és gazdasági átmenet szociológiai folyamatainak elemzőjeként vált ismertté, de korai kutatásaiban jelentős figyelmet szentelt az érdekképviseleti szervek működésének is. Az elméletet gyakorlatba ültetve 1989-től a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának ügyvivője, majd a Liga képviseletében az Ellenzéki Kerekasztal-tárgyalások egyik legmarkánsabb résztvevője volt. Jelenlegi összehasonlító kutatásaiban a civil társadalom önszerveződési technológiáit és közép-európai poszt-szocialista országok fejlesztési stratégiáit elemzi. Munkáit számos nyelvre lefordították, kutatásai ismertek és elismertek nemcsak a magyarországi szociológus-nemzedékek körében, hanem a nemzetközi tudományos életben is.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok