2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar kultúrattak Varsóban

2006. április 27.

A ma befejeződő varsói filmbemutatók lényegében egy másfél hónapos országos - egészpályás letámadásos - akció, az V. Magyar Filmtavasz részét képezik. Lengyelország hét, komoly filmes hagyományokkal rendelkező nagyvárosában (Krakkó, Wroclaw, Poznan, Lódz, Torun, Lublin) ülhetnek be a mozikba március közepétől április végéig a magyar filmek kedvelői.

A filmekkel egy időben érkezett immáron sokadszor Varsóba Sebestyén Márta, Jandó Jenő és a Muzsikás együttes, akik a IX. Folkzenei Fesztiválon adták a gálaműsort. A Lengyel Rádió rendezte-szervezte, nagyszerűen beharangozott és élőben közvetített magyar Bartók-bemutató oly annyira felkeltette a zeneértő lengyelek érdeklődését, hogy a zsúfolásig megtelt koncertterem lépcsőin nem sok hely jutott volna az ügyeletes tűzoltónak sem. Művészeink így aztán nem csupán három alkalommal tettek eleget a vastaps állította követelménynek, hanem a koncertet követően egészen hajnalig muzsikáltak-énekeltek együtt a fesztivál lengyel győzteseivel a Rádió épületének öltözőfolyosóján.

Kirobbanó sikert aratott az Esztenás együttes is, amely szintén az elmúlt hét végén lépett fel a varsói Királyi Várban a Visegrádi Négyek zenei találkozóján.

És végül ne feledjük: Mészáros Márta rendezésében továbbra is nagy sikerrel játsszák heti három alkalommal Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét a varsói Teatr Polskiban.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok