2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar részvétel finn fesztiválokon

2006. július 5.

Július 6-án kezdődik a Nauvoi Kamarazenei Fesztivál, amelyen Bartók-, Kodály- és Dohnányi- műveket adnak elő kiváló svéd, német és finn művészek. A festői szépségű turkui szigetvilághoz tartozó Nauvo és Seili szigetek középkori templomában ötödik alkalommal megrendezett Kamarazenei Fesztivál nyitó koncertje előtt a fesztivál védnöke, dr. Hajdu András nagykövet mond köszöntőt. A HMKTK először vesz részt ezen a fesztiválon, amelynek jelentőségét növeli, hogy Magyarország vonzáskörét a vidék svéd lakosságára, illetve a nagy számú külföldi turistára is kiterjesztheti.
Bővebb információ: www.nauvonkamaramusiikki.fi

Július 24-től 29-ig tart Turkuban az újdonsült Aura Fesztivál keretében a Magyar Napok programsorozat. Az Aura folyó partján magyar népi iparművészek - Nagy Pál Ferenc és Pádor Ágnes - kínálják saját valamint több jeles magyar népi iparművész zsűrizett termékeit. Turku testvérvárosából, Szegedről érkezik a Molnár Dixiland Együttes, hogy zenéjével szórakoztassa a közönséget. A programok között szerepel még idegenforgalmi bemutató, borkóstoló és sültkolbász-evő verseny. A Magyar Napokra Swan-vitorlás hajókkal több száz vendég érkezik.

Július 27-én a nagy népszerűségnek örvendő Orgonaéj és Ária Fesztivál keretében Ruppert István orgonaművész ad hangversenyt az Espoo-i Székesegyházban. A HMKTK és az Orgonaéj és Ária Fesztivál szervezői között évek óta szoros az együttműködés, ennek köszönhetően több kiváló magyar orgonaművész mutatkozhatott be a finn közönség előtt.

Augusztus 2-9-ig tart a Savonlinna Balett Fesztivál, melyen a Magyar Állami Operaház Balettegyüttese vendégszerepel a Makrancos Kata című művel. Hosszabb szünet után újra szerveződött ez a fesztivál, s kitűnő alkalmat kínál a HMKTK-nak arra, hogy a balettművészeten kívül járulékos programok keretében a magyar kultúra egyéb területeit is népszerűsítse.

Augusztus 7-13 között rendezik Tamperében a Nemzetközi Színházi Fesztivált, melyen kiemelt helyet kapott a Katona József Színház Ledarálnakeltűntem című előadása. A jegyek már elővételben elkeltek!


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok