2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Mai magyar életképek Berlinben

2006. április 11.
Az Ungarischer Akzent, a németországi magyar évad egyik kiemelt eseménye lesz a "Mai magyar életképek" című kiállítás, amely 2006. április 12-én nyílik a berlini magyar nagykövetségen.
Szász Lilla: Portrék egy lánynevelő intézetből
Szász Lilla: Portrék egy lánynevelő intézetből


Ez lesz a tavaly novemberi Európai Központi Bank (EKB) által rendezett magyar hónap fotóművészeti pályázatának kiállítása, amelynek berlini bemutatóját az EKB és az Magyar Nemzeti Bank is támogatja.

Az Európai Központi Bank 2004-ben írta ki első ízben éves fotóművészeti pályázatát, amelynek célja, hogy bemutassa, milyen az élet napjainkban az Európai Unió tagállamaiban. A díj átadására az Európai Kulturális Napok rendezvénysorozat keretében kerül sor, amely minden évben az Európai Unió egy-egy tagállamát mutatja be az EKB városában, Frankfurt am Mainban.

Az Európai Kulturális Napok főszereplője 2005 novemberében Magyarország volt, ezért a 2005-ös fotóművészeti díj a "Mai magyar életképek" címet viseli. A pályázaton 35 évesnél fiatalabb magyar fotóművészek mutathatták be, hogyan látják hazájukat napjainkban. A jelentkezők öt-nyolc digitális vagy analóg, 2002 után készült alkotást nyújthattak be. A pályázatot az EKB a Magyar Nemzeti Bankkal együttműködésben szervezte, hiszen utóbbi volt az EKB hivatalos partnere a 2005-ös Európai Kulturális Napok sorozaton.

Jelen kiállítás a pályázat második és egyben utolsó fordulójába bekerült tíz fotóművész, Dezső Tamás, Domaniczky Tivadar, Erdei Krisztina, Gárdi Balázs, Kovács Tamás Sándor, Németh Dániel, Németh Hajnal, Puklus Péter, Szász Lilla és Turay Balázs pályamunkáit mutatja be. A nemzetközi zsűri végül e tíz induló közül választotta ki az első három helyezettet.



A kiállítás 2006. április 12. - május 3. között várja a látogatókat.



A kiállítás szervezői: az Európai Központi Bank, a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Köztársaság Nagykövetsége és a Collegium Hungaricum Berlin.



 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok