2021. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Mától a francia mozikban a Taxidermia

2006. augusztus 23.
Pálfi György filmjét Franciaországban először a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be. Szerdától országszerte húsz moziban vetítik az idei Magyar Filmszemle fődíjas filmjét.
A Taxidermia francia nyelvű plakátja

Újabb magyar filmet ismerhetnek meg a mozirajongók gall földön augusztus 23-tól. A fiatal magyar filmes generáció egyik, nemzetközileg is egyre ismertebb és elismertebb képviselőjének művét a szakmai zsűri a 2006-os Filmszemlén már fődíjjal jutalmazta. A Taxidermiát Franciaországban először májusban, a Cannes-i Filmfesztivál "Un certain regard", azaz 'Egy bizonyos tekintet' szekciójában vetítették.

Amint azt a film francia forgalmazója, a Memento Film Productions a Párizsi Magyar Intézettel közölte, a Taxidermiát 20 helyszínen tekintheti meg a francia közönség, ebből 5 a fővárosban vagy közelében található. A magyar filmet műsorára tűzi többek között az egyik legforgalmasabb párizsi mozi, az UGC Ciné Cité Les Halles, valamint az MK2 Odéon és az MK2 Quai de Seine filmszínház is. A film plakátja napok óta látható a francia főváros utcáin és a metróban elhelyezett hirdetőtáblákon.

Pálfi György neve egyébként Franciaországban sem ismeretlen: Hukkle c. alkotását Hic címmel játszották korábban a francia mozik.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok