2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megnyílt a Bolognai Nemzetközi Illusztrációs Kiállítás és Gyermekkönyvvásár

2006. március 27.
Bozóki András kulturális miniszter nyitotta meg a Bolognai Nemzetközi Illusztrációs Kiállítást és Gyermekkönyvvásárt hétfőn; a vásáron, amelynek idén Magyarország a díszvendége, 60 ország mintegy 1400 kiállítója vesz részt.

(MTI) - Bozóki András a megnyitót követően az MTI-nek elmondta: a kiállítás és vásár az illusztrációs szakma legfontosabb nemzetközi fóruma, s minden évben megrendezik az olasz városban. A vásár Európa harmadik legnagyobb könyvvására is egyben, ahol a világ legjelentősebb könyvkiadói képviseltetik magukat - tette hozzá a kulturális tárca vezetője. A március 30-ig tartó rendezvényen 30 magyar illusztrátor külön kiállítással szerepel.
A díszvendég megjelenési szövege: "Magyarország nyitott könyv, 30 illusztrátor 30 könyv".
A magyar gyermekkönyvekkel két helyszínen találkozhatnak a látogatók: egyrészt a nemzeti standon, másrészt a 350 négyzetméteres, díszvendégeknek kialakított kiállító helyen, ahol a 30 illusztrátor eredeti munkáját és illusztrátoronként 1-1 makett képes könyvet mutatnak be. A nemzeti standon látható 200 zsűrizett gyermek és ifjúsági könyv, nagyméretű színes illusztrációk, képeslapok. A szakmai közönség emellett a 30 illusztrátor rajzfilmjeivel is megismerkedhet - közölte a kulturális tárca az MTI-vel.
A programok között szerepel még ifjúsági irodalmi találkozó, valamint nyilvános eszmecsere Kiadók a gyermekirodalomról címmel.
A kulturális tárca és a Nemzeti Kulturális Alap a bolognai megjelenést 48,5 millió forinttal támogatja.
A magyar kiállítók hivatalos honlapja a kultura.hu-n található.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok