2021. december 7.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Megnyílt az első Nemzetközi Írófesztivál

2006. szeptember 20.
Budapest Transzfer 2006 címmel szerdán megnyílt az első Nemzetközi Írófesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
A Budapest Transzfer célja, hogy kivigye a költészetet az irodalmi intézmények falai közül, és a társművészetekkel együtt jelenítse meg - hangzott el a megnyitón.

Schneider Márta kulturális szakállamtitkár ünnepi beszédében elmondta: Az irodalmi fesztivál része annak a nagyszabású törekvésnek, amely a múzeum falait légiesíti, azaz élő, eleven találkozásokat hoz létre, így az intézmény aktív szerepet játszik az irodalmi életben és nem holt tárgyak lelőhelye csupán.

Ugyancsak szerdán nyílt meg a Tükör tárja fel legmélyeinket címmel Ingeborg Bachmann osztrák költőnő emlékkiállítása. A szerző 80 éve született.

A fesztiválon a magyar líra meghatározó szerzői mellett - Borbély Szilárd, G. István László, Kalász Orsolya, Kemény István, Lackfi János, Térey János, Tolnai Ottó, Tóth Krisztina és Vörös István - az európai költészet több jelentős alakja is részt vesz, Nicolas Ancion Belgiumból, Petr Borkovec Csehországból, Mile Stojic Bosznia-Hercegovinából, Steffen Popp, Hendrik Jackson és Gerhard Falkner pedig Németországból érkezik az eseményre.

A négy nap alatt felolvasó estekkel, irodalmi konferenciával és koncertekkel várják az érdeklődőket a Károlyi-Palotába (Károlyi Mihály u.16.)

Csütörtökön Verstranszfer címmel tartanak felolvasó estet, amelyen cseh, belga, bosnyák, német és magyar költők adják elő verseiket.

Ugyanezen a napon este nyolc órától Sziámi ad koncertet, Müller Péter vállalta, hogy néhány délután elhangzott verset megzenésít. Mikó István és zenész társai Jack Cole (alias Kovács András Ferenc) dalait adják elő pénteken 16 órától, majd Verscsempészek címmel német és magyar költők egymás verseinek fordítását mutatják be.

A fesztivál utolsó napján, 23-án szombaton délután öt órától Ingeborg Bachmann verseskötetének készülő magyar nyelvű fordításáról beszélget Márton László és Adamik Lajos szerkesztő.

A fesztivál Snétberger Ferenc gitárművész koncertjével zárul.


MTI-Panoráma
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok