2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Millenáris Parkból Jövő Háza

2006. február 20.
A Millenáris Park a továbbiakban Jövő Háza néven folytatja tevékenységét - jelentette be az informatikai miniszter hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

(MTI) - Kovács Kálmán közölte: széles körű társadalmi egyeztetést kezdeményez annak érdekében, hogy a területen egy egységes, közép-európai jelentőségű tudományos, kulturális és szórakoztató központ jöjjön létre.

Az intézmény a nevében is kifejeződő elnevezéssel egységes arculatot kap - indokolta a névváltoztatást a szakminiszter, ami szavai szerint a Millenáris kht.-re is vonatkozik.

A miniszter bemutatta azokat a terveket, melyek a Margit körút - Fény utca - Kisrókus utca és Mammut II. bevásárlóközpont közötti, jelenleg parkolóként működő egykori gyárterület hasznosítására vonatkoznak.

Eszerint a 2007 közepén induló beruházás 2008 végére - 2009 elejére elkészül. Mélygarázs, szálloda, konferenciaközpont és újabb kulturális és szórakoztató létesítmények épülnének részben állami, részben pedig magánbefektetői forrásokból - fűzte hozzá.

A terület lehetséges hasznosítási formáiról készült négy terv a www.ihm.hu valamint a www.jovohaza.hu világhálós oldalon tekinthetők meg, valamint a Jövő Házában március 1-jétől. A hasznosítás mikéntjéről végső soron a kormány dönt - tette hozzá.

Az MTI kérdésére a miniszter közölte: az elképzelések illeszkednek a kerületi rendezési tervekhez.

Kitért arra is, hogy a Jövő Háza kiállítás és a Csodák Palotája december közepe óta több mint 90 ezer látogatót fogadott.


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok