2021. december 1.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Miniszteri elismerések a magyar-orosz kulturális évad szervezőinek

2006. március 20.
Pro Cultura Hungarica-emlékplakettet adott át Bozóki András kulturális miniszter Valerij Viktorovics Platonovnak, a magyarországi Orosz Kulturális Intézet igazgatójának, és elismerésben részesítette a magyar-orosz kulturális évad több szervezőjét hétfőn Budapesten.

(MTI) - "Nehéz, de nagyon sikeres évad volt, amely Magyarországot új arcáról mutatta be, újraélesztette az elgyengülni látszó magyar-orosz kapcsolatokat" - mondta a visszhangokra utalva a miniszter.
Bozóki András kiemelte, hogy a tavaly novemberben véget ért oroszországi programsorozat, amelynek "méltó megkoronázása" volt az Ermitázsban rendezett kiállítás, rendkívül fontos szerepet töltött be a kulturális diplomácia szempontjából.
Szvák Gyula főkurátor méltatásában azt mondta: bizonyos értelemben a Pro Cultura Hungarica-emlékplakettel kitüntetett Valerij Viktorovics Platonov munkájának is eredménye, hogy Putyin orosz elnök nemrégiben tett magyarországi látogatásakor személyesen nyújtott át elismeréseket a magyar-orosz kulturális kapcsolatok fejlesztéséért.
Bozóki András a hétfői eseményen miniszteri elismerő oklevelet adott át a magyar-orosz kulturális kapcsolatok fejlesztése, a magyar-orosz évad sikeres lebonyolítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért Tóth Lóránd nyugalmazott konzulnak, volt szentpétervári főkonzul-helyettesnek, valamint a szakkuratórium két tagjának, Siklós Péternek és Sz. Bíró Zoltánnak.
Miniszteri elismerésben részesült Bocskor Anna, a fesztivál titkára és Moldovai Viktor, az évadot lebonyolító Hungarofest ügyvezető igazgatója, korábbi gazdasági vezetője is; ők később veszik át az oklevelet.
Az eseményen jelen volt Igor Szavolszkij, Oroszország budapesti nagykövete is.
Az oroszországi magyar kulturális évad tavaly februárban nyílt meg és novemberben zárult, míg az orosz kultúrát bemutató magyarországi programsorozat tavaly májustól szintén novemberig tartott. ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok