2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Múzeumok Majálisa 2006

2006. május 18.
Május 20-án és 21-én kerül sor a Múzeumok Majálisának megrendezésére a Múzeumkertben (Nemzeti Múzeum).

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma kiemelt rendezvényként támogatja a Múzeumok Majálisát, mely tavaly ünnepelte 10. születésnapját.

Az első évben 33, ma már közel száz múzeum vesz részt a rendezvényen. Az elmúlt években a látogatottság meghaladta a 35.000 főt a program 2 napján.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és az Oktatási Minisztérium közösen készül erre az alkalomra: a minisztériumokban található műkincsekből kiállítást szervez. A Magyar Nemzeti Múzeum időszaki kiállítóterében valódi kuriózum várja az érdeklődőket: "Múzeum a hivatalban" címmel. A kulturális minisztérium felajánlásai között találhatjuk például: Derkovits Gyula: Szerelmesek, Czóbel Béla: Sárgaruhás nő, Rippl-Rónai József: Beszélgetők című festményeit.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Múzeumok Mindenkinek Programja idén is önálló sátorban jelentkezik a Majálison. Ez alkalommal bebizonyítja, hogy e helyeken nemcsak nézni és látni, gyönyörködni és csodálkozni, de bűvészkedni is lehet a művészettel.

Az NKÖM megbízásából a GYIK Műhely mini stúdiókat állít fel és működtet a Múzeumi Majális ideje alatt: itt lehetőség nyílik a GYIK műhely által kidolgozott kreatív-asszociatív módszerek kipróbálására és a múzeumi tárgyakkal, alkotásokkal való "testközeli" kapcsolatba kerülésre.


Ízelítő a programokból
(a részletes programot megtalálják a www.museum.hu honlapon)

2006. május 20-án 10 órakor Koncz Erika helyettes államtitkár megnyitja a Múzeumok Majálisa 2006 rendezvénysorozatot és átadja "Az Év Múzeuma 2005" pályázat díjait.

Közönségdíj - Múzeumok Majálisa 2006

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Majálisra látogató nagyközönség idén is szavazhat a legszínesebb programot kínáló és a legigényesebben megjelenő múzeumra. Szavazólapokat a Majális Információban, és a múzeumok sátrainál találnak az érdeklődők. A közönségdíj átadására május 21-én 16.00 órakor kerül sor a Nagyszínpadon.

MuzExpo 2006 - A TALÁLKOZÁS LEHETŐSÉGE

A most először megrendezett MuzExpón olyan elismert cégek mutatkoznak be - az érdeklődő nagyközönségnek is - akik már bizonyítottak, nevükhöz sikeres, látványos tárlatok, események kötődnek, nem csak határainkon belül. Vendég lesz többek közt az a UNIQA Biztosító, a LISYS Fénytechnika, az újszerű ötleteivel méltán nagy sikereket aratott UDS Design, a biztonságtechnikai szolgáltatások minden területén professzionális megoldásokat alkalmazó B Consulting és még sokan mások...

Szem előtt a RETRÓ - vagyis teRETRÓlunk

Divathullám, ami a fiatalok körében igen kedvelt, de a valódi retró "feeling"-hez (a kicsit idősebb korosztály tudja csak igazán!) sok minden hozzátartozik még: színek, formák, művészet és hétköznapok.


A Múzeumkert sarkában - Kert-Vég-Légy-Ott
Ezt a területet fiatalok tervezték meg, az Ő ötleteik alapján került kialakításra. Őket szólítják meg azok a gondolatok, érdekes, talán megnevettető történelem képkockák, amelyek segíthetik megtalálni a hidat a múzeumok és az ifjúság között.



Új helyszínként várja a vendégeket a NOSZTALGIA SÉTÁNY az épület mögött, a múzeumban koncertek és tematikus történelmi túrák, az árnyat adó fák hűvösében több mint 70 mesterember kínálja portékáit, a színpadokon pedig mese, zene, tánc minden műfajban reggeltől estig.


Históriás Történeti Játszóház

A Történelmi játszó-teret az idei évben az épület előtti nagy zöld területen találják, ahol különböző történeti korok tárgyait készíthetik el - nemcsak a gyerekek!


 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok